De PBM’s van onze verkeersregelaars en BRL-Monteurs


Het dragen van persoonlijke beschermingsmiddelen is ook in onze branche een belangrijk onderdeel. Zowel de verkeersregelaars als onze monteur verkeersmaatregelen worden door ons in de kleding gestoken. Het gaat hierbij voornamelijk om de werkkleding/uniform maar ook om materialen als een lamp met kegel, portofoon en helm. Wij proberen onze medewerkers van een compleet pakket te voorzien, zodat iedereen zelfstandig inzetbaar is vanuit zijn huisadres. Omdat ons personeelsbestand zeer verspreid zit over het hele land, komt lang niet elke collega op ons kantoor te Amersfoort. Dit maakt het uitgeven van PBM’s soms lastig en tijdrovend. Wij zijn ons zeer bewust van de noodzaak van een goed PBM pakket, waardoor controle op het juist dragen hiervan ook is vastgelegd doormiddel van onze VCU en ISO certificeringen.

Vorig jaar zijn wij het proces van PBM uitgifte opnieuw gaan bekijken. We hadden als doel zoveel mogelijk drempels weg te nemen. Voorbeeld: in de oude situatie bedacht een collega dat hij nieuwe werkschoenen nodig had. Hij moest dan een moment vinden om zijn leidinggevende te spreken. Vaak werd er dan via de planning een bericht achter gelaten. Deze bestelde op zijn beurt bij de leverancier de spullen, vaak in één verzamelbestelling wat weer voor vertraging zorgde. Bij binnenkomst van de materialen moest er weer uitgezocht worden voor wie welke PBM besteld was. Hierop werd de collega in kwestie uitgenodigd de bestelling op te halen op kantoor of te wachten tot een klusbezoek van zijn leidinggevende. Erg omslachtig en elke stap weer foutgevoelig.

De oplossing

Al enige jaren werken wij naar volle tevredenheid met BTN als leverancier voor onze materialen. Tijdens één van de vele contactmomenten kwam deze uitgifte procedure ter sprake. Zij kwamen met de oplossing. Onze collega’s kunnen nu inloggen op de website. Hier hebben ze een persoonlijke kledingkaart ingericht gekregen met daarnaast een aantal credits. Door middel van deze credits kunnen ze zelf de kleding die bij hun takenpakket hoort bestellen. Dus oranje voor de BRL monteur verkeersmaatregelen en geel voor de verkeersregelaar. De materialen worden dan direct vanaf het magazijn van BTN geleverd aan de collega thuis.

Na enige tijd het systeem goed getest te hebben, hebben we het uitgerold bij alle collega’s. We merken zelf dat een grote tijdsbesparing is geweest voor iedereen. Daarnaast werkt het erg drempelverlagend voor alle collega’s. We krijgen tegenwoordig van zowel opdrachtgevers als collega’s veel positieve feedback over de manier hoe wij met de uitgifte van PBM’s omgaan.