De certificaten van verkeersregelaars en hun organisatie


De regeling verkeersregelaars 2009 bestaat dit jaar 10 jaar. Waren er voor 2009 dan geen verkeersregelaars? Brink Verkeer levert al sinds 2005 verkeersregelaars op infra werkzaamheden en op evenementen. Vanaf onze oprichting zijn wij een groot voorvechter van professionalisering van de markt en hierdoor betere bescherming van onze collega’s buiten.

In de regeling verkeersregelaars 2009 werd eindelijk wettelijk vastgelegd wat er precies wordt verstaan onder het beroep, de werkzaamheden en wanneer deze werkzaamheden mogen worden uitgevoerd. Hierbij is de opleiding opnieuw ingericht en worden de examens door een gedelegeerde van de politie afgenomen. De meest zichtbare verandering is wel de kleding, dit veranderde van de tekst verkeersregelaar naar de ondertussen bekende driehoek.

Om een landelijke aanstellingspas te krijgen, moet de werkgever een verklaring omtrent gedrag (VOG) en het behaalde certificaat opsturen, waarna de werknemer aan het werk kan. Naast deze certificering halen de verkeersregelaars van Brink Verkeer ook hun VCA, medewerker of vakman BRL9101, en vaak BHV. Deze unieke manier van opleiden zorgt ervoor dat onze opdrachtgevers de beste match hebben voor hun project.

De organisaties kunnen zichzelf ook onderscheiden door middel van certificeringen. Dit is (helaas) ook nog vrij uniek in de markt. Brink Verkeer draagt al enkele jaren certificaten zoals ISO-9001, NEN 4400-1, VCU en het keurmerk SNA. Afgelopen maanden hebben alle bedrijfsonderdelen wederom de verscheidene audits met lof doorstaan. Wij zijn hier als organisatie erg trots op, en onderkennen dan ook de noodzaak van deze certificeringen.  Zo laten wij zien dat we een kwaliteitsmanagementsysteem hanteren, we de juiste (loon)afdrachten doen en er geen risico wordt gelopen door opdrachtgevers op boetes voortvloeiend uit in- en doorlenen van werk. Daarnaast faciliteren wij een werkomgeving die veilig en gezond is en het aantal ongevallen vermindert. Door structureel in deze certificeringen te investeren, blijven wij als organisatie scherp in al deze onderwerpen. Met trots hieronder dan ook onze certificaten:

Wilt u ook gebruik maken van een gecertificeerde onderneming en verkeersregelaars? Neem dan direct contact met ons op!