When you pay peanuts…..


De afgelopen jaren is het erg rumoerig geweest in de markt van de beroepsmatige verkeersregelaars. Er zijn bedrijven gestart, omgevallen, verkocht en gereorganiseerd. Alle collega’s hebben wel wat gemerkt van de chaos die de economische situatie in ons land gebracht heeft. Nu merken veel bedrijven dat het roer om is en er weer groei in de markt zit.

Niet alleen de verkeersregelaars markt groeit, overal in het land trekt het aan. Het aantal vacatures stijgt door de aanhoudende economische groei. Volgens het UWV komt daarmee het niveau van vlak voor de crisis weer in zicht. (bron: BNR) Veel bedrijven die verkeersregelaars leveren, hebben goede samenwerkingen met UWV en gemeenten voor het uitzetten van de vacatures, zo ook Brink Verkeer. Wij merken nu al dat er een krapte aan het ontstaan is voor onze vacatures, en dan moet het echte seizoen nog gaan losbarsten!

Al sinds de opstart merken wij dat het vak verkeersregelaar niet voor iedereen is weggelegd. De soms lange dagen, gelukkig wel afgewisseld met zeer mooie projecten met een leuk team, is niet voor iedereen reden om tijdens een zoektocht naar een baan te denken aan het toch zeer mooie beroep. Het ‘opeens heb je het, je wordt verkeersregelaar’ moment moet dus gecreëerd worden. Dit besef is voor ons de afgelopen maanden reden geweest om het functieprofiel met bijbehorende arbeidsvoorwaarden goed tegen het licht aan te houden.

Eind vorig jaar zijn we begonnen met de te verlengen arbeidsovereenkomsten. We hebben geprobeerd ons team meer vastigheid te bieden door vaste uren overeenkomsten i.p.v. oproep overeenkomsten aan te bieden, en dit als vast contract. Daarnaast rijden veel collega’s van ons in bedrijfswagens, waardoor hier geen investering meer nodig is vanuit de werknemers zelf. Het kledingpakket (PBM) is ook helemaal doorgelicht en we gaan nu werken met een persoonlijke inlog op het online bestelsysteem om er voor te zorgen dat niemand in verouderde kleding loopt. Ook krijgen de collega’s die een nieuwe collega aanbrengen een wervingsbonus.

Zo zijn er in detail nog veel meer acties geweest om het welzijn van onze collega’s op straat te verbeteren. Na veel rekenwerk hebben we deze maand de knoop door gehakt wat betreft het uurloon. Deze hebben we ook verhoogd, waarbij we (naar wat wij weten) aan de bovenkant van de verkeersregelaars markt zitten qua salariëring. Om het “opeens heb je het, je wordt verkeersregelaar” moment positief te beïnvloeden, hebben we nu ook de bewuste keuze gemaakt om voortaan de lonen ook in de vacature Verkeersregelaar te vermelden.

Waarom doen we dit? Onze slogan: Kwaliteit in verkeersdoorstroming en veiligheid begint met kwaliteit van de medewerkers. Hier staat Brink Verkeer om bekend en dit willen wij blijven uitdragen. En zoals het gezegde gaat: When you pay peanuts….

Verkeersregelaar van Brink Verkeer

Verkeersregelaar van Brink Verkeer